Els nois i noies de batxillerat van d’excursió al Delta de l’Ebre

Els nois i noies de l’especialitat de ciències de 1r i 2n de batxillerat van anar dijous 10 d’octubre a pasar dos dies d’estudi al  Delta de l’Ebre.  El primer dia van sortir de Mataró ben aviat per poder aprofitar la llum. Van esmorzar a Mora d’Ebre i tot seguit van fer un recorregut amb piragües des de Mirabet a Benifallet. Es tractava de conèixer la ribera del riu i recollir mostres d’aigua i de sediments  per analitzar més endavant al laboratori de l’institut. Els alumnes s’ho van passar molt bé, tot i que algun va caure dins l’aigua al volcar el seu caiac! Van dinar al poble de Benifallet i a la tarda van visitar les llacunes de l’Encanyissada – que és la llacuna més gran del Delta- i La Tancada, per fer observació de la flora i de la fauna.

Ja molt cansats perquè el dia va ser llarg, van anar a sopar i dormir a Sant Carles  de la Ràpita.

El divendres al matí van fer una caminada pel marge dret del riu i van observar aus des de les cabanes. Però el que va ser més interessant va ser conèixer i recollir mostres de cargol poma, un molusc que infesta les aigües dels arrossars i es menja el cultiu.

Van dinar de picnic a la platja de les Olles i poc després van agafar l’autobús de retorn a Mataró. Els nois i noies estaven molt contents perquè havien fet una excursió molt profitosa.

Share This:

Tags:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.