Aprendre a fotografiar pels carrers del Raval

Aprendre a fotografiar és aprendre a mirar, a enquadrar i observar quina part de la realitat ens interessa destacar. És tan fàcil fotografiar avui en dia que s’ha perdut l’esforç de la mirada: es fotografia qualsevol cosa i de qualsevol manera. A classe de “Revista” volem que la fotografia tingui un missatge; volem fotografiar amb un objectiu, amb una idea concreta, pensar la fotografia.

Per això, dimarts 22 d’octubre vam anar a un taller de fotografia al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) Allà els nois i noies van haver d’analitzar fotografies d’arquitectures i posteriorment  fotografiar la ciutat: “poètiques”, “espais buits”, “abstraccions” i “moviment” eren els temes a caçar en una hora pel Raval.

 

 

En grups de cinc es van dispersar pel barri, cada un havia de buscar un dels temes. No va ser fàcil però ho van aconseguir, i tot tornant cap al CCCB  cada grup va elaborar un llibre de fotografia il·lustrada amb paraules extretes de descripcions poètiques de la ciutat. Us puc assegurar que van riure molt (¡juventud divino tesoro!) i van conèixer millor com mirar i quina imatge buscar.

Share This:

Tags: ,

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.