EXPLOSIÓ DE LA PETROQUÍMICA DE TARRAGONA

Instant de l’explosió de la petroquímica, Tarragona

El dia 15 de gener es va produir l’accident més greu ocorregut en el polígon petroquímic de Tarragona, encara no s’han confirmat les causes que van provocar l’explosió a les instal·lacions de Iqoxe causant tres morts i vuit ferits.

Una explosió que va llençar una placa d’acer de més de 800 quilos a gairebé tres quilòmetres de distància, amb una ona expansiva que va trencar vidres i va fer vibrar edificis a les poblacions properes i una flamerada visible a diversos quilòmetres a la rodona. 

Una persona d’un poble d’aprop, a gairebé 3 quilòmetres de les instal·lacions de l’empresa, va morir quan una planxa metàl·lica va traspassar el balcó i va impactar amb la seva casa. Un treballador de la fàbrica va ser declarat desaparegut i després d’hores de cerca finalment el van trobar sense vida.

Un total de 30 dotacions terrestres van treballar tota la nit a la petroquímica per a vigilar que la substància perillosa que quedava en el dipòsit incendiat es cremés de manera controlada. Sobre les sis del matí ja no s’apreciava a simple vista foc o fum sortint del polígon, encara que els bombers continuaven mullant el tanc.

Share This:

Comments are closed.