Comença el 8è cicle de músiques tranquil•les a Mataró

Comença el 8è cicle de músiques tranquil·les a Mataró. Els concerts es duran a terme des del 18 de gener fins al 23 de març, a diferents establiments de Mataró: el Teatre Monumental, el Clap i el Públic. En aquests concerts hi participaran artistes molt coneguts com: Sílvia Pérez Cruz, Antònia Font i Albert Pla, entre d’altres.

La pàgina oficial de les músiques tranquil·les ens presenta aquest acte com “Un espai per a assaborir propostes musicals” i “Un moment on la serenor de les melodies ens convida a gaudir de la música”. Les entrades es podran comprar a taquilla o per anticipació (d’aquesta manera sortiran més barates). Els preus no pugen de 24 euros, però hi ha alguns concerts que surten gratis.

Una de les cantants més coneguda que actuarà divendres 22 de febrer a les 22:00 al Teatre Monumental, filla de músics, és la Sílvia Pérez Cruz. Ja des de ben petita estudiava solfeig, piano clàssic i saxo clàssic. Amb 18 anys va anar a viure a Barcelona i es va llicenciar en cant-jazz per l’ESMUC. Ja com a professional ha treballat amb Joan Díaz Trio en el disc de jazz We sing Bill Evans (guanyador al premi de JAÇ 2009 al millor disc), amb Joan Monné, Perico Sambeat, Javier Colina, Jerry González, Jannette, entre molts altres. Aquest any, al 8é cicle de músiques tranquil·les ens presenta el seu primer disc com a solista i compositora, on ens tornarà a embruixar amb la seva veu i la seva presència.

També actuarà Antònia Font divendres 15 de març a les 22:00 al Teatre Monumental, un grup musical mallorquí nascut el 1997, que es caracteritza per la seva música festiva i per les seves lletres humorístiques i fantasioses. Entre els temes de l’univers creatiu d’Antònia Font destaquen, especialment, l’espai, l’astronomia i tot el que es relaciona amb l’astronàutica; però també, l’ambient més quotidià i proper, que estableix un joc constant entre una perspectiva local, global i universal o còsmica del món. Habitualment, se’ls classifica com a grup de pop, tot i que ells manifesten que en el moment de compondré les cançons no tenen “prejudicis d’estil”, i els temes són una cosa que, sovint, surt espontàniament. El compositor dels temes és el guitarrista del grup, Joan Miquel Oliver, que també edita discs en solitari i escriu lletres d’altres grups, com ara Fora des Sembrat. Aquest any vénen a músiques tranquil·les a presentar-nos  quaranta peces, tot experimentant amb els límits del format cançó però sense abdicar del pop, demostren una vegada més, que el seu món no és d’aquest planeta. Grans cançons breus en durada però molt llargues en musicalitat, poesia i emotivitat.

Així doncs, us animem a tots i a totes que aneu a apreciar algun d’aquets concerts d’aquests artistes tan bons i amb tantes ganes de mostrar la seva feina a un públic atent i amb ganes de passar-ho molt bé.

Share This:

Tags: , ,

Comments are closed.