Visita a la Facultat de Física

Els alumnes de 2n Batxillerat Científic i Tecnològic van anar a la UB (Universitat de Barcelona) a fer una visita a la Facultat de Física.

Quan van arribar van fer grups de 10-12 persones i a continuació els van explicar que allà farien 5 tallers de 30 min cadascun.Els tallers que els nostres alumnes van realitzar van ser: Nous materials i materials de goma,llum invisible,imatges en 3D, taller de meteorologia i astronomia i per acabar el taller d’energies renovables i sostenibilitat. El que més va agradar als alumnes va ser que podien anar d’un taller a l’altre quan acabaven de fer l’activitat i podien moure’s sols per la facultat.


En el primer taller que els nostres alumnes van realitzar els professors van explicar que estaven investigant nous materials per l’àmbit odontològic.Estaven investigant nous materials que estan contribuint a reduir les visites al dentista mitjançant la introducció d’aliatges amb memòria de forma Aquests metalls tenen la sorprenent capacitat de ”recordar” diferents posicions. Aquest taller consistia en observar l’efecte de memòria que té, posar-ho amb alta temperatura per analitzar els canvis que es produeixen en aquests aliatges. A continuació en el mateix taller en van fer un d’imants embogits, que són uns materials que tenen un bon magnetisme, aquests han permès desenvolupar instruments i/o tècniques que no haurien estat possibles utilitzant els materials clàssics.Van tractar també desl superconductors i dels ferro-fluïds.

El segon taller s’anomena llum invisible. En aquest taller els alumnes van tractar l’ espectre electromagnètic, la radiació infraroja, la obtenció de l’espectre, el comandament a distància i finalment els cossos calents com emeten la que s’anomena la radiació infraroja.

El tercer taller d’aquesta visita a la UB consistia en estudiar les imatges en 3D. Van parlar de les ones, les interferències, la llum, la honolografia i finalment van posar-ho tot a la pràctica amb un làser, un expansor, una placa i un objecte a darrere.

El quart taller va ser el que menys va agradar als alumnes ja que el taller era d’astronomia i meteorología i desgraciadament el dia estava ennubolat i no van poder disfrutar d’aquest taller.  Van parlar sobre l’ estructura del sol i l’activitat solar, la descripció del sol, l’ observació del sol amb telescopi i filtre solar i per acabar la radiació solar i la ultraviolada.

Per finalitzar la sortida, el cinquè taller consistia en les energies renovables i la sostenibilitat, van posar-ho en pràctica amb el seus propis telèfons mòvils i va ser molt curiós veure com els aparells mesuraven els corrents. A més a més van parlar de les piles si estaven en un desús progressiu o no, de les dades de càrrega de la bateria del telèfon, de les plaques solars, de les piles de combustible…

Aquesta visita va agradar molt al professorat i a l’alumnat del Institut. Va ser força interesant i entretinguda.

Share This:

Comments are closed.