El Papa va anunciar que abandonarà el pontificat.

El Papa Benet XVI anuncia davant la cúria que no se sent amb forces per continuar amb el seu càrrec. Aquesta es la primera renúncia d’un pontífex en 600 anys.

 El passat dia 11 de gener, el Papa va renunciar al pontificat de manera sorprenent per edat i salut però sobretot “pel bé de l’Església”.

Benet XVI en el moment del seu discurs de renúncia.

Benet XVI en el moment del seu discurs de renúncia.

Ratzinger, de 85 anys, va comunicar la seva decisió amb un discurs en llatí durant una cerimònia de canonització.

En el seu discurs va explicar: “Per governar la banca de sant Pere i anunciar l’Evangeli, cal també el vigor tant del cos com de l’esperit, un vigor que en els últims mesos ha disminuït de tal manera que he de reconèixer la meva incapacitat per exercir bé el ministeri”. El papat de Benet XVI ha estat caracteritzat per les lluites internes del Vaticà, per intentar netejar l’Església dels clergues pederastes i els banquers corruptes. La filtració massiva dels seus documents privats fa un any, n’és un exemple. A més, al 2010 va afirmar en el seu llibre ‘Llum del món’ que renunciaria al càrrec si notava que no tenia la salut física, mental o espiritual per seguir endavant.

Feia set segles que un Papa no renunciava. De fet, l’últim en fer-ho va ser Gregori XII a l’any 1415, en ple Cisma d’Occident, el període de crisi de l’Església en què van arribar a tenir fins a tres papes simultanis.

El 28 de febrer a les vuit del vespre es va iniciar la seu vacant, el temps que passa des que un pontífex mor o renuncia fins que s’escull el seu successor. En l’elecció van participar-hi 120 cardenals, però entre ells no hi va ser l’actual Papa. Per Pasqua, ja tindrem el seu successor.

Share This:

Tags:

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.