GAME OVER campanya de sensibilització per prevenir els accidents de trànsit

Alumnes de 4t d’eso escoltant José Luís Fernández

Els alumnes de 4t d’eso van escoltar una conferència el dijous 4 d’abril al nostre institut sobre com prevenir els accidents de tràfic  i tenir comportaments responsables  quan practiquin esport, en activitats d’oci i activitats que comportin algun risc. En José Luís Fernández, que va patir un greu accident de tràfic que el va deixar impossibilitat de cintura cap avall, va explicar com poder prevenir un accident i quines són les conseqüències d’un comportament  perillòs. El ponent va explicar en paraules molt planeres les dificultats que té a la seva vida i el procès de superació i acceptació que ha hagut de passar fins el dia d’avui. Després va haver un torn obert de paraules on els alumnes van poder expressar els seus dubtes i preguntar sobre la seva experiència.

Els joves constitueixen un grup de població que pateix molts accidents, especialment de trànsit. Algunes de les afeccions més greus que poden patir són les lesions del sistema nerviós central – encèfal i medul la espinal-, que comporten paraplegies, tetraplegies i / o altres seqüeles físiques irreversibles. En el cas de traumatisme cranioencefàlic – TCE -, a més de les seqüeles motores, poden comportar alteracions de les funcions superiors i conductuals, de major o menor gravetat, de per vida.

Per evitar o reduir tant com sigui possible el nombre d’accidents i, per tant, les lesions i les conseqüències catastròfiques que es deriven, l‘Institut Guttmann, des de l’any 1991, i amb el suport del “Servei Català de Trànsit” i de la “Unió Espanyola d’Entitats Asseguradores i Reasseguradores” i la seva homònima catalana “Entitats d’Assegurança de Malaltia i Assistència Sanitària”-UNESPA / UCEAC-, ha desenvolupat el programa de prevenció de lesions medul.lars i cerebrals “Stop al Cop”, actualment GAME OVER, que s’adreça als joves d’entre 14 i 18 anys, estudiants d’ESO, Batxillerat i cicles formatius dels centres d’ensenyament públics i privats de Catalunya.

 

Share This:

Tags:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.