El món plora la mort de “ La dama de hierro” als 87 anys

El passat 8 d’abril l’exprimera ministra britànica Margaret Thatcher va morir amb 87 anys d’un infart cerebral, segons va informar el seu portaveu.

Margaret Thatcher, anomenada “Dama de hierro”, va nèixer el 13 d’octubre de 1925 en Grantham (nort d’Anglaterra) i donava suport a la doctrina conservadora. Va estudiar ciències químiques a la Universitat d’Oxford i va treballar quatre anys com investigadora química.  Però quan es va casar, el seu interès laboral va canviar gràcies al seu marit. Ell va ser qui la va  introduir en la política i Margaret va començar a estudiar dret tributari. Va tenir un paper molt important en la política del Regne Unit perquè va ser l’única dona que va arribar al càrrec de primera ministra en aquest país i va transformar la seva política durant el seu govern (1979-1990). Va donar suport a la privatització d’indústries estatals, al transport públic (trens i autobusos) i a la flexibilitat laboral. També va reformar els sindicats deixant-los sense poder, va reduir els impostos i la despesa pública.

El seu estat de salut era fràgil els últims mesos, ja que va estar ingessada el passat 20 de desembre per ser sotmesa a una operació de bufeta.

Temps enrere va estar diagnosticada d’Alzheimer.

 

 

 

Share This:

Tags:

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.