Corea del Nord amenaça amb una guerra contra els EUA i Corea del Sud

El líder de Corea del Nord, Kim Jong-Un, va anul·lar el pacte de no agressió amb els seus veïns del Sud i amenaça amb portar a terme un atac nuclear contra els EUA i Corea del Sud. Les amenaces són una represàlia per les sancions aprovades per les Nacions Unides el 12 de febrer després de l’últim assaig nuclear nord coreà.

Després de l’armistici del 1953, s’han desenvolupat dos models oposats d’economia en la península de Corea: el centralisme comunista al Nord i el liberal-industrial al Sud, que s’ha desenvolupat econòmicament gràcies a l’ajuda dels Estats Units. Això ha provocat tensions entre els dos països Coreans i obliga a Corea del Nord, amb un comunisme cada vegada més decadent, a provocar una guerra per consolidar el seu poder i aconseguir el suport de l’exèrcit.

El país asiàtic no té ni la tecnologia necessària per fabricar míssils nuclears de llarga distància ni un sistema per llançar-los amb precisió a les terres nord-americanes. Tot i això, posseeix l’arsenal necessari per atacar a Corea del Sud i tot apunta a que aviat llençarà les bombes nuclears. El Govern nord coreà ja ha avisat als immigrants que resideixen al Sud, que preparin una fuga del país abans que llencin les bombes.

Share This:

Comments are closed.