Auto-superació al món de l’esport

Pete Mickeal, últim exemple d’auto-superació, fitxa per l’UCAM Múrcia

Pete Mickeal (MVP de l’ACB al 2008 i MVP de l’última Copa del Rei) va ser acomiadat la passada campanya del F.C Barcelona a causa d’un problema pulmonar. Desprès d’estar 8 mesos de baixa, l’aler nord-americà torna a la Lliga Endesa per militar a les files del UCAM Múrcia.

Imatge on es veu a Pete Mickeal amb l'equipació del Ucam Múrcia penetrant cap a cistella.

Mickeal ha signat un contracte d’un mes, amb una possible renovació fins a final de temporada.
L’equip murcià va presentar al jugador el dia 15 de gener al seu pavelló. El jugador nord-americà va agrair l’oportunitat de poder tornar a jugar a l’elit del bàsquet.

l jugador espera aprofitar aquesta oportunitat, per demostrar que als seus 35 anys i després d’haver superat la seva malaltia espera poder jugar la propera temporada a màxim nivell europeu.

No és la primera vegada que a l’esport d’elit es dóna un cas com aquest. Per exemple, Eric Abidal, ex-jugador del F.C Barcelona va patir un tumor al fetge amb 31 anys, després d’un any de rehabilitació va tornar al terreny de joc. Al cap d’uns mesos va recaure, tot i això, va aconseguir vèncer la malaltia i amb 33 anys va fitxar per l’equip francès AS Mònaco.

 Eric Abidal amb la samarreta del Monaco

Un altre cas d’auto-superació és el cas del ciclista Chris Froome, al guanyador del Tour de França van diagnosticar-li esquistosomiasis al 2009, després de quatre anys lluitant contra la seva malaltia l’esportista podrà tornar a dur gairebé la mateixa vida que portava abans de patir aquesta malaltia. L’esportista després de superar la malaltia va guanyar l’ultima edició del tour de França.

Aquests esportistes que intenten tornar a jugar a màxim nivell, el que realment volen és ser un exemple d’auto-superació i lluitar per poder fer allò que més els hi agrada i els dóna sentit a la vida, l’esport.

*MVP: ”Most Valuated Player”, jugador més valorat.

Share This:

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.