VISITA A LA CASA DE VIDRE 1r ESO

Els passats dies 9 i 10 de febrer els alumnes de 1r d’ESO van fer una visita a la Casa de Vidre (Can Fusteret). Ja fa sis anys qur fan aquesta visita, i  continuen fent-la perquè als alumnes els agrada molt.

Aquesta casa és una petita masia del S.XII rehabilitada per a fer-hi activitats relacionades amb el món del vidre. Les estades d’un dia consisteixen en un taller creatiu amb circuit d’activitats d’aprenentatge i jocs cooperatius dirigits. Cada taller té el seu circuit i els seus jocs d’aprenentatge específics. A l’estona d’esbarjo, hi ha diferents opcions d’activitats per a cada edat que els nens/es escullen lliurement. Natura, música, observació, dibuix, bales..

Els tallers a la casa de vidre són  els següents:

  • Taller de vidre fos
  • Taller de vidre glaçat
  • Taller de seda pintada

ENTREVISTA A ALUMNE 1rESO

Hola bon dia, som la Noelia Reales i l’Andrea Castillo. Nosaltres sóm alumnes de 1r de batxillerat, fem la matèria de multimédia i revista i et voliem fer unes preguntes.

Com et dius?

Nerea Sànchez

Que et va semblar l’excursió a la casa de vidre?

Una mica avorrida, però per una altre part, divertida per tota l’estona que vam tenir de pati.

De què tractava l’excursió?

De reciclar vidre y fer un pot amb una senefa que vam fer a classe.

 

Moltès gràcies per la teva atenció.

ENTREVISTA A MERCÈ DE MIGUEL – professora-

Hola, bon dia! som la Noelia Reales i l’Andrea Castillo. Nosaltres sóm alumnes de 1r de batxillerat, fem la matèria de multimédia i revista i et voliem fer unes preguntes.

On està la casa de Vidre?

Està a l’Atmella del Vallès.

És el primer any que es fa?

No, ja fa uns quants cursos que la fem, sis com a mínim.

És recomenable repetir l’excursió?

És una sortida que els alumnes la gaudeixen. La valoració que cada any han fet és molt bona. Coneixen i experimenten amb una tècnica concreta el que és l’art aplicat i surten amb un objecte (artesanal) fet per ells a Can Fusteret, prèviament dissenyat a l’INS, que el podran utilitzar.

Els alumnes han hagut de pagar alguna cosa?

Quan els alumnes es matriculen es paguen uns diners en els que estan incloses totes les sortides, aquesta n’és una.

Perquè aquest taller i no un altre?

La casa del vidre ofereix diverses possibilitats en quant a treballs a realitzar. Vàrem començar fent estrelles de vidre, després un mocador de seda pintada, el curs passat una rajola de fang. Anem canviant. Tots són prou interessants.

En què consistia aquest taller?

Els alumnes varen fer un pot de vidre glaçat decorat amb una sanefa que dissenyaren a classe de Visual i Plàstica. El podran fer servir com a pot o com a penjador entre d’altres possibilitats (a la tapa varen fer dos forats per poder penjar-lo a la paret amb uns cargols).

A més a més varen fer altres tallers: de reciclatge, tallar vidre fent-lo canviar de temperatura, espectacle musical amb vidre, projecció d’una gravació -“El vidre al futur”-… Entre taller i taller podien jugar gaudint de la natura.

Què preteníeu amb aquest taller?

Conèixer una tècnica molt concreta d’un ofici artístic, el sorrejat al vidre.

Aplicar el treball fet a classe sobre el tema del mòdul i les sanefes a un pot de vidre.

Durant la sortida els alumnes varen realitzar, de maners lúdica, diverses activitats sobre reciclatge. També aprengueren de manera activa el procés de la transformació del vidre.

Creus que és interessant?

Jo crec que té el seu interès. Els alumnes, a la valoració que varen fer de la sortida, manifestaren que varen aprendre com reciclar correctament el vidre, que la matèria prima és sorra d’una determinada composició. Com tallar vidre… varen aprendre a fer diversos instruments musicals amb ampolles de vidre. Com aconseguir fer vidre glaçat…

Creus que es perillós pels alumnes per si es tallen amb els vidres?

No hi ha cap perill. Allà ho tenen tot preparar per a que ningú es faci mal. Per exemple, quan trituren vidre, els deixen unes ulleres i els posen unes mascaretes per evitar que el pols de vidre els vagi als ulls i no el respirin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This:

Comments are closed.