2n de Batxillerat visita la Incubadora de Mataró, situada al Tecnocampus

Logo

Els alumnes de 2n de batxillerat de la modalitat d’Economia van visitar el passat 12 de febrer la Incubadora de Mataró, situada al Tecnocampus.

La incubadora és una plataforma dissenyada per acollir nous projectes empresarials i ofereix una moderna infraestructura “plug & play” i un portafolis de serveis de valor afegit. D’aquesta manera, es poden convertir els projectes en empreses consolidades i competitives durant els tres anys d’estada a la Incubadora. La incubadora disposa d’un programa de serveis de valor afegit denominat Accelerador @ d’Empreses que incorpora accions basades en el coneixement, consultoria, capital, xarxes i comunicació empresarial.

La Incubadora

Els serveis són bàsicament l’ús d’uns espais en forma de despatxos individuals, a canvi d’un lloguer. Aquests despatxos són reduïts, però reunits en una mateixa planta i envidrats. És a dir, en forma d’incubadora, per tal que els emprenedors puguin crear sinèrgies i intercanviar o compartir projectes o idees.

La professora Ana Úbeda ens ha explicat que és el primer cop que fan aquesta sortida: “Som un grup molt nombrós d’alumnes per visitar tots junts una sola empresa, però va ser una oportunitat per conèixer algunes activitats econòmiques que neixen al nostre territori. L’any que ve intentarem anar a una empresa.”

Segons ens ha dit la professora del nostre institut, aquesta visita ha estat molt útil pels alumnes, ja que han pogut conèixer els tipus d’empreses que estan o han estat allà darrerament, a partir d’alguns vídeos explicatius i la visita a les seves instal·lacions. A més, els van explicar prèviament el funcionament de la Incubadora i els serveis que ofereixen als emprenedors, sobretot, en l’àmbit de les noves tecnologies.

Algunes empreses que estan instal·lades en la Incubadora són les següents: AEM Sistemas, Barcelona Crew, Cooperating Volunteers, Fit and Sit, TuYou, Hidrolem i Innovem. Segons el que ens ha comentat la professora Úbeda, hi ha una empresa de tecnologia que s’encarrega que l’aigua bruta passi per una màquina que funciona amb energia solar i de seguida surti l’aigua molt neta i potable. També, hi ha una altra empresa que dissenya teixits sense costures per a les persones que estan en cadires de rodes.

Tecnocampus

Tecnocampus és un parc científic i de la innovació inaugurat per la ministra de Ciència i Innovació d’Espanya Cristina Garmendia, al novembre de 2010. El parc consta de tres centres universitaris, la Incubadora d’empreses (unes 126 empreses), el centre tecnològic CETEMMSA, un centre de congressos i la televisió de Mataró. L’edifici és obra de l’arquitecte Oriol Bohigas.

www.tecnocampus.cat

 

 

 

 

Share This:

Tags: , ,

Comments are closed.