La llei SOPA

A pocs mesos per a les eleccions als Estats Units ha sortit una llei “antipirates” coneguda com SOPA(Stop Online Piracy Act, llei  de cessament de la Pirateria Online) a la càmera de Representats, PIPA(Protect IP Act, llei de protecció de la propietat intel·lectual) al Senat o H.R.3261. Va ser presentada el 26 d’octubre del 2011 per Lamar S. Smith.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha de rebutjar aquest projecte si vol guanyar una altra vegada les eleccions, ja que amb aquest llei pot afectar molt la privacitat de les persones que tenen les seves dades a Internet. Algunes pàgines web com Twitter, Facebook, Google, Wikipedia i altres 6996 més no es podien obrir ja que els seus propietaris les havien censurat com a protesta el divuit de gener.

El congres dels Estats Units va suspendre per temps indefinit la llei SOPA fins que no s’aconsegueixi l’aprovació a la càmera del Senat. Aquesta llei vol suspendre qualsevol pàgina web que sigui sospitosa de violar els drets d’autor. Aquesta llei és solament per a Estats Units,  però la majoria de pàgines con com Fecebook, Twitter…els administradors estan als EUA això vol dir que afectaria també la gent que viu fora d’aquest país. Algunes de les empreses que estan a favor d’aquesta llei són: SONY Music Entertainment, ABC, Entertainment Software Association(Includes Nintendo, Microsoft Corporation, Electronic Arts, Sony- Computer Entertainment, NVIDIA and more), Universal Music, Disney Publishing Worldwide, Inc, etc.

En els últims dies s’ha parlat molt de la pàgina Megaupload, que ha estat tancada ja que servia per descarregar pel·lícules, música i altres coses il·legalment. Aquesta pàgina s’estava investigant des de fa temps, tant el seu origen com el seu administrador. Finalment aquest gener han detingut el líder d’aquest lloc i també dos homes més que col·laboraven en la pàgina; altres dos s’han escapat de la justícia.

Share This:

Tags: ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.