LA ROMERIA DE MATARÓ

El passat cap de setmana dies 15,16 i 17 de maig es va celebrar la “Romeria de Mataró”, una festa molt coneguda i molt estimada per la ciutat. Aquesta tradicional festa, està organitzada per la CASA DE ANDALUCÍA DE MATARÓ, però hi participen totes les entitats andaluses de la ciutat. La setmana abans, diumenge día 10 de maig, primer de tot va haver una missa rociera en honor a la verge del Rocío, a la Parroquia de Maria Auxiliadora. Aquesta, va ser oficiada pel rector Jordi Espí i cantada pel Coro Rociero de la Hermandad de la Armonía. En acabar, va començar una processó amb la verge fins la Plaça d’Andalusia, on va tenir lloc l’elecció de les Rocieras i Dames d’Honor de la Romeria 2015. En aquesta elecció, vam poder gaudir dels quadres de balls d’entitats col·laboradores, però especialment de la Casa de Andalucia.

 

El dia més esperat es el diumenge dia 17 a les 8 del matí, que és quan tothom amb els seus millors vestits, es reuneix a la mateixa plaça, la Plaça d’Andalusia per començar el camí fins al Parc Forestal, juntament amb la verge. Al arribar, cap a les 12 del migdia, es va fer una missa dedicada a la verge i es va proccessionar per totes les casetes cantant-li la Salve perquè tothom la pogués veure.

 

Durant aquest cap de setmana, a la Romeria, situada al Parc Forestal s’ha pogut veure molta gent gaudir del bon temps,dels bons balls de totes les entitats de Mataró, tardes i nits de festa i bona companyia. S’han fet molts balls, cada entitat a la seva caseta, però dissabte a la tarda-nit i diumenge a la tarda, es van reunir tots a l’escenari central per ensenyar els seus millors vestits i ballar. A les 8 del vespre, tothom va tornar a cantar la Salve Rociera, per acomiadar a la verge fins l’any que ve.

 

Share This:

Tags:

Comments are closed.