SORTIDA A L’ONCE

Els alumnes de 3r de projecte singular han realitzat una sortida a la ONCE gràcies a un company que cada setmana a l’hora de música no pot assistir a classe perquè està a la ONCE. L’objectiu d’aquesta activitat era posar-se a la pell del seu company i de les persones que tenen una minusvalidesa de ceguesa, ho van fer a traves d’una sèrie d’activitats que fan a la ONCE. La primera activitat va ser fer la classe de música amb el company que mai pot assistir a l’hora de música perquè està en el centre de la ONCE. La segona activitat que van realitzar va ser un taller de Braille que consistia en aprendre a escriure en unes màquines de mecanografia adaptades a persones amb una certa discapacitat de ceguera.

Els teclats Braille estan compostos d’un conjunt de 6 o 8 tecles principals, una tecla d’espai i algunes auixiliars. Les tecles principals permeten l’escriptura en Braille de 6 punts o vuit (segons el dispositiu), la tecla d’espai pot realitzar altres funcions i les tecles auxiliars permeten afegir diverses funcionalitats al dispositiu. L’última activitat que van realitzar va ser el GoalBall que és un esport paralímpic, creat específicament per a persones invidents o amb deficiència visual. Hi participen dos equips de 3 jugadors. El joc es basa principalment en el sentit auditiu per detectar la trajectòria de la pilota, la qual porta en el seu interior cascavells que sonen quan la pilota està en moviment, per això aquest esport requereix una gran capacitat d’orientació espacial per a poder interceptar la pilota, situar-se estratègicament en el camp i realitzar el llançament.

Per poder ficar-se a la pell d’una persona amb deficiència visual es van haver de tapar els ulls amb un antifaç. Aquesta sortida ha estat  molt productiva ja que els alumnes del nostre centre han pogut ficar-se a la pell d’una persona amb una minusvalidesa de ceguesa i aprendre a valorar el que tenen.

Share This:

Tags: ,

Comments are closed.