Sortida a l’antiga Baetulo

El passat dia 12 de maig els alumnes de 2n d’ESO van fer una sortida al Museu de Badalona on s’exibeix una part de l’antiga Baetulo. Van realitzar aquesta sortida ja que estan treballant la part d’Història de Roma dins la matèria de Ciències Socials. L’institut i departament la van escollir perquè està a prop de Mataró i les restes són força interessants. És el segon any que es realitza aquesta sortida amb transport públic: el tren de Rodalies que va a Barcelona.

En el subsòl del museu de Badalona hi ha recuperat una gran part de l’antiga Baetulo, on hi han diferents recoreguts dins dle museu que els alumnes van fer. Van visitar restes de les termes i decumanus, algunes botigues i els objectes exposats en vitrines, entre ells, la Venus de Baetulo; després van sortir del museu i van anar a la Casa dels Dofins, una domus en bastant bones condicions i amb reproduccions de mobiliari i el mosaic que dóna nom a la casa; finalment, el jardí de Quint Licini.

 

La casa dels Dofibaetulo_casadofins_01gns és una domus o casa benestant romana de finals del  segle I aC, situada a la part alta de l’antiga ciutat de Baetulo.

A la Casa dels Dofins es conserven habitacions relacionades amb el jardí i    una zona de treball destinada a la producció de vi. Destaquen els mosaics, d’una gran qualitat, així com les restes de pintures murals originals. Aquest espai inclou audiovisuals i sons que van fer que els alumnes es poguessin sentir en l’època romana.

 

3g

 

 

Al final d’aquest recorregut hi ha el jardí de Quint Licini on s’hi conserva la piscina del jardí d’una casa, construïda a finals del segle I dC, que possiblement va pertànyer a Quint Licini, membre d’una poderosa família de patricis. La visita d’aquest jardí està ambientada igual que la casa dels Dofins, amb il·luminació i incorporació de sons.

Share This:

Tags:

Comments are closed.