Els de BiaBanca ètica no paren!

ferran la peixateria públic la peixetariaIMG_20160218_213732
Allò que va començar com un projecte escolar iniciat per les professores Ana Úbeda i Maite Villaverde dins de les assignatures d’Emprenedoria de 3r ESO i Tresoreria de 2n CM de Gestió Administrativa està agafant ressò a l`àmbit escolar català, perquè  són molts els qui s’interessen per aquest projecte i en demanen  més informació.

Així doncs, tres alumnes d’ESO  i dos alumnes que l’any passat van acabar el Cicle Mig d’administració  van anar dijous dia 18 de febrer a explicar el projecte  a la Fundació 3r Món, al centre de  Mataró. També les professores Úbeda i Villaverde han participat en programes de formació de professorat sobre emprenedoria i finances ètiques organitzades a la ciutat de Barcelona. El dia  25 de febrer van anar  a Lleida a explicar el seu projecte al Centre de Recursos Educatius. La xerrada estava dirigida a altres professors que estaven fent un curs  sobre la metodologia  d’APRENENTATGE-SERVEI (APS) .

www.aprenentatgeservei.org

Però … què és la metodologia d’aprenentatge servei

Aprenentatge servei és una metodologia promoguda per  la Fundació Jaume Bofill que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha difós per les escoles i els instituts d’arreu de Catalunya. Es tracta que un grup d’alumnes faci una tasca en la seva comunitat, en el seu barri, de tal manera que hi hagi un intercanvi de coneixements entre els alumnes i els receptors del seu servei.

L’ INS  Miquel Biada és un centre de referència a Catalunya en  la metodologia APS perquè  porta 7 anys fent aquest tipus de projectes. Durant uns quants cursos el professor Joan Sorolla i els seus alumnes de  l’assignatura de Multimèdia de 1r de batxillerat van col·laborar amb l’Hotel d’Entitats de Mataró  fent els webs promocionals d’associacions com la de l’alzehimer. La  professora Maite Villaverde ha dirigit els seus alumnes de l’optativa de 3r ESO perquè ensenyin les persones grans dels Casals d’Avis a fer servir el mòbil,  a escriure en un ordinador, etc.

I per què van pensar en obrir una banca ètica  al Biada?

La professora d’economia Ana Úbeda va fer un curs d’Educació Financera on es va parlar del concepte aprenentatge servei i finances ètiques.  Així , a principi del curs 2014-2015, en parlar amb la Maite Villaverde, que ja feia temps que portava l’optativa d’aprenentatge-servei, van muntar el projecte BIABANCA, projecte interdisciplinari entre l’optativa d’emprenedoria de 3r ESO,  i el Cicle Mig de Gestió Administrativa (CMGA). Aquest curs 2015-2016 s’hi ha afegit la professora Olga Julian del Cicle Superior  d’Administració i Finances.

En un projecte APS (aprenentatge servei) sorgeixen moltes activitats relacionades amb els curriculum correspenent de cada curs i nivell, i permet posar en pràctica tot un conjunt de competències, habilitats socials i valors que enriqueixen l’aprenentatge i hi dóna sentit i significat dins un context real i proper.

Si voleu conèixer més sobre aquest projecte d’APS, podeu consultar l’enllaç següent:

http://www.aprenentatgeservei.org/index.php?cm=06&idC=4078

 

Share This:

Tags: , , ,

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.