Biabanca dóna un crèdit als alumnes de 5è de primària

Els alumnes  de 1r de Cicle Superior d’Administració i Finances  van fer una xerrada a l’Espai Gatassa als alumnes de 5è de primària de l’escola pública Josep Manuel Peramàs sobre què són els diners i què fan els bancs.

Els nens i nenes del Josep Manuel Peramàs estaven molt interessats perquè estan treballant amb les seves tutores el cooperativisme. Perquè els alumnes entenguin què és una empresa i com fuciona el cooperativisme, les dues classes de 5è de primària han muntat dues empreses que elaboraran productes per vendre: Coopeart i Coopercracks

 

http://coopeart.wordpress.com

http://coopercrack.wordpress.com

Així doncs, tutorats per les mestres Patrícia García  i Carme Miranda, organitzaran els diferents departaments de l’empresa, compraran la matèria primera per elaborar els productes, calcularan els costos, faran un estudi de mercat i demanaran un crèdit. Aquest crèdit el demanaran a BiaBanca, per la qual cosa l’equip directiu de cada empresa  haurà de fer una visita a l’oficina que aquest banc té a l’edifici del Miquel Biada.

I què diuen els de 5è de primària?

Els nens i nenes estan entusiasmats. El que més els agrada: fer el producte! Pulseres, penjolls de fang, caixetes decorades, flors de paper… tota una sèrie d’objectes que vendran durant la fira de Mataró del mes de maig per pagar el crèdit i, si hi ha beneficis, fer una festa de fi de curs i donar diners a l’SPAM (Societat Protectora d’Animals de Mataró) i a la Fundació Joan Petit.

I com van començar?

Les mestres Carme Miranda i Patricia García ens han explicat que aquest projecte interdisciplinari  està promocionat per la Diputació de Barcelona i que l’empresa que el gestiona es diu VALNALÓN. Aquesta empresa fa la formació als mestres  durant tres dies intensius a la seu de la Diputació de Barcelona i una vegada al trimestre es reuneixen tots per compartir i resoldre dubtes: com motivar els alumnes, com resoldre problemes de gestió, etc. A Mataró són diverses les escoles que estan dins el projecte del cooperativisme: la Llàntia, Camí del Mig, l’Àngela Bransuela i el Peramàs.

A la Carme i la Patrícia, els agrada molt aquest projecte perquè aporta molts valors al treball pedagògic: el valor de compartir, de participar, d’escollir democràticament, de l’esforç per un bé comú, de valorar el preu de les coses, i també la possibilitat que participin  tots i totes per igual.

http://www.escolaperamas.com/infocaps.php?id=9090

 

Share This:

Tags: ,

Author:Angela Guerrero Brullet

Professora i periodista nascuda a Mataró (Barcelona). Editora de la revista escolar Punts Suspensius i responsable del plató de l'INS Miquel Biada.

Comments are closed.