XERRADA SOBRE LES XARXES SOCIALS

Els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Miquel Biada van participar en una xerrada dels Mossos d’Esquadra sobre les xarxes socials (Facebook, Whatsapp, Instagram, entre d’altres) el dia 15 de  març. La finalitat principal d’aquesta xerrada era informar els alumnes respecte l’ús de les noves teconologies i la responsabilitat i els perills que poden comportar utilitzar-les de forma negligent.

La conferenciant era la Monste Mena i venia dels Mosssos d’Esquadra de Mataró. Va explicar  tot un seguit de P1070120precaucions i informacions, com per exemple, la importància d’utilitzar un  llenguatge adequat en les xarxes socials, restringir la privacitat per tal de que allò que es publica de contingut personal només sigui visible per  les amistats, ser conscients de que les publicacions romandran a Internet encara que una persona es dongui de baixa, i, sobretot, no enviar fotografíes íntimes. Per tal que aquesta conferència fos més dinàmica va exposar diferents  casos reals, a través de vídeos. Va explicar l’experiència d’una noia que va patir assetjament, ja que va enviar fotografies íntimes a una persona suposadament  de confiança que les va difondre a través de les xarxes socials. En aquest cas hi van acabar intervenint els Mossos d’Esquadra.

Els alumnes van valorar positivament aquesta xerrada ja que la informació exposada era d’interès per ells/es. Es van mostrar molt participatius ja que al finalitzar la ponència van fer un seguit de preguntes. Aquesta xerrada ha  aportat molta informació als nois/es, la qual els servirà per fer un ús més responsable de les xarxes socials.

CONSELLS QUE DONEN ELS MOSSOS D’ESQUADRA

  1.  Desactivar-se de  les xarxes socials no és difícil. Podeu donar-vos de baixa, però la informació seguirà a Internet. Desaparèixer d’Internet és MOLT complicat.
  1. Penseu-hi dos cops abans de publicar informació de caire privat.

3. Quan naveguem o ens comuniquem per les xarxes socials no hem d’enviar fotografies nostres si no coneixem el destinari.

4. Controleu la vostra llista de contactes de missatgeria instantània i deseu la vostra contrasenya en secret.

  1. No us cregueu tot el que us diuen al xat.

6. Fer un xat pot ser divertit, però si algú us molesta o us fa sentir incòmode o preocupat, sortiu de seguida i digueu-ho a un adult.

7. Deseu en secret la vostra contrasenya d’accés al correu i no la doneu a ningú.

Share This:

Tags: ,

Comments are closed.