Xerrada de sexualitat i efectivitat

Els alumnes de 3r ESO de l’institut Miquel Biada  divendres dia 11 de març van anar a una xerrada sobre sexualitat i afectivitat al CAP de la Ronda Prim.

En aquesta xerrada van saber que la sexualitat no nomes es tracta sobre actes sexuals sinó consisteix a estimar i valorar a la persona que tens al costat. Van posar l’exemple d’una dona que acabava de tenir un fill, aquesta dona no volía tenir actes sexuals, però si uns massatges, caricies i pètons.

Van fer una petita aportació dient que abans les dones coneixien  la seva sexualitat no quan volíen sinó quan debien, quan estaven casades per així honrar a la seva familia.

També van explicar que l’himen no sempre s’ha de trencar quan tens relacions, es pot trencar per exemple anant en  bicicleta, qualsevol cop i també a qualsevol edat. En conclusió, no ens  hem de preocupar tant per l’himen, li hem de treure importància.

La primera vegada que ho fas has de tenir confiança amb l’altre persona perquè així et sentiràs més tranquil.

No hi ha una edat especifica, has d’estar segur amb tú mateix.

El següent tema que van abordar va ser la masturbació. Els van comentar que es bo per treure tensió, per conèixer què t’agrada i també conèixer millor el teu cos. Sobretot has de decidir tu si vols o no.

Jo crec que amb aixó volien dir que no es dolent masturbar-se, al contrari, però tampoc amb excés, perque com ja sabem tot el que sigui en excés és dolent.

Aquest tipus de xerrades es fan perquè els joves tinguin tota la informació posible i que sàpiguen el què han de fer en cada moment. Si fas el correcte no has de tenir por al que pugui passar. Al dia d’avui hi han molts mitjans per no agafar cap malaltia ni quedar-te embaraçada.

 

 

Share This:

Tags: ,

Comments are closed.