Recomanacions literàries per Sant Jordi

El passat dissabte 23 d’abril va ser el dia de Sant Jordi, amb un significat especial per la commemoració dels 400 anys de la mort de William Shakespeare i Miguel de Cervantes. Els carrers del centre de Mataró van estar plens de paradetes de roses i llibres i, com tots els anys, va ser un dels millors dies en vendes per a les llibreries.

A continuació us presentem algunes lectures que creiem que us podrien interessar. Hem inclòs gèneres molt variats, principalment de literatura juvenil.

Illuminae,  d’Amie Kaufman i Jay Kristoff. Una completa reimaginació del gènere de la ciència ficció. És l’any 2575 i a 51vpagSvAYL._SX329_BO1,204,203,200_la Terra ha esclatat una guerra entre les dues corporacions més importants. Semblava queno es podria complicar més la situació quan apareix una nova plaga que ho està canviant tot. La Kady es veu obligada a col·laborar amb l’ex-novio amb el que va prometre no parlar més, l’Ezra, per tal de salvar el món i descobrir la veritat.

Violet i Finch, de Jennifer Niven. “La història d’una noia que aprèn a viure per un noi que vol morir”. La Violet i en Finch estan trencats per dins i sembla que només poden formar un tot amb les seves peces. Comencen a passar temps junts i se n’adonen que viure cada dia és millor que només contar els dies.

Yo estuve aquí, de Gayle Forman. De l’autora de l’aclamada Si decideixo quedar-me. Cody pensava que ho sabia tot de la seva millor amiga, la Meg, i de la seva vida aparentment perfecta. Però llavors, per què ha decidit acabar amb la seva vida? La Cody, devastada, decideix anar a la universitat on estudiava la seva millor amiga i comença un viatge per reescriure la seva amistat i alla on els arbres cantenpreguntar-se com no es va poder donar compte de tots els secrets que amagava ella.
Allà on els arbres canten, de Laura Gallego. De l’autora de Memòries d’Idhún, aquesta història ens porta a un món fantàstic de princeses i cavallers. La Viana es veu obligada a endinsar-se al misteriós bosc del que es diuen moltes històries mentre espera la tornada del seu promès, en Robian, que ha marxat a la guerra contra els bàrbars.

La reina roja, de Victoria Aveyard. En un món dividit entre vermells i platejats, els primers súbdits dels segons, la Mare Barrow es troba al mig quan és declarada una princesa platejada amb sang vermella. Immediatament després, és compromesa amb un príncep platejat i la seva vida canvia completament. Haurà de lluitar contra tot, inclosa ella mateixa, per lliurar al poble vermell del règim platejat que els oprimeix.

9788483655931La noia del tren, de Paula Hawkins. Aquest fenòmen literari ha estat un dels més venuts aquesta diada de Sant Jordi. Tracta d’una noia, la Rachel, que cada dia agafa el mateix tren i passa per les mateixes parades i veu a les mateixes persones. Un dia, però, una cosa canvia: la parella que sempre havia envejat per la vida tan perfecte que semblaven portar, la sorpren amb un acte que no s’esperava per res. Ara la Rachel haurà de deixar de ser només una observadora per involucrar-se en la vida d’aquestes persones.

Yo antes de ti, de Jojo Moyes. Una reflexió sobre l’eutanàsia i les diferències entre les classes socials. Tracta d’un executiu, en Will, que es queda paraplègic i vol acabar amb la seva vida. Els seus pares decideixen esperar 6 mesos i fer-ho si ell no ha canviat d’opinió. Mentrestant, contracten a una cuidadora, la Louisa, de la que ell s’enamorarà. Podrem veure properament l’adaptació d’aquest llibre a la gran pantalla.

Share This:

Tags:

Comments are closed.