EXCURSIÓ A LA BADALONA ROMANA

Els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Miquel Biada de Mataró van anar d’excursió al Museu de Badalona el dia 21 d’abril per P6180043veure els jaciments romans que hi ha en aquesta ciutat. Els estudiants van poder passejar per una autèntica ciutat romana com és Baetulo ( aquest és el nom que li van posar els romans a     l’actual ciutat de Badalona).

Van quedar a les vuit a la porta de l’Institut i junts van baixar fins a l’estació de tren de Mataró, mitja hora després van arribar a l’estació de Badalona i van anar cap al Museu, on es troben els jaciments romans de la Casa dels Dofins i el Jardí de Quint Licini.  El Museu de Badalona és una institució creada l’any 1955 per l’Ajuntament de la ciutat.

La finalitat principal d’aquesta excursió era que els estudiants coneguessin la Badalona Romana i com vivien els romans en aquella època. Entre d’altres monuments que va ensenyar la guia, molts estudiants van destacar les dues cases romanes que van poder veure, una de romans pobres i una altra de romans rics. Allà van poder passejar per les diferents distribucions d’aquestes cases: al atrium (pati), altres habitacions relacionadas com el peristilo o jardí i una zona de treball destinat a la producció de vi.

Durant l’excursió van haver   varis conflictes, com per exemple quaninterior_general_carousel un alumne va estirar una palanca del tren, que va fer que aquest automàticament es parés.  Un altre fet, va succeïr quan una dona va increpar a una estudiant del Biada que portava mocador dient-li: “treu-te el mocador que estàs a Catalunya”. Aquest fet, va fer que els seus companys actuessin i s’enfrontessin a la senyora. Però no van donar exemple de modals, si no que es van posar al seu nivell, amb insults i amenaces. Tot això, va fer que la sortida fos valorada positivament per uns, i negativament per altres, com els propis professors que van assistir a la sortida.

Share This:

Tags:

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.