L’ANSIETAT, CRITS SILENCIOSOS

L’ansietat forma part de la condició humana i serveix per afrontar les situacions de perill o risc. No obstant, quan es torna massa intentsa es converteix en una font de patiment que és necessari controlar. La preocupació constant, la fatiga, la irritabilitat i l’insomni són uns dels símptomes més freqüents en persones que pateixen ansietat.

 

Els psicòlegs defineixen l’ansietat com a  sentiment normal de por davant de situacions que ens resulten amenaçants o difícils de superar.                                                  

 Segons la Societat Espanyola de Psiquiatria s’estima que 1 de cada 10 persones pateixen un episodi d’ansietat en algun moment de la seva vida. Per si mateixa,  no és dolenta ja que ens crea un estat d’alerta i ens motiva per fer front als perills. El problema és quan els episodis d’ansietat són cada vegadalet_me_in__by_brandy_buck-d6bbcy5 més freqüents, intentensos i apareixen sense cap motiu aparent, limitant a la persona en el seu dia a dia. Aleshores per tractar als pacients, els tractaments més comuns que apliquen els psiquiàtres especialistes, són fàrmacs com els ansiolítics i  els antidepressius que actuen com a tranquil·litzadors del nostre sistema nerviós central.

homeopatiaansiedad2 (1)

Encara i així, s’aplica també un tractament psicològic, on el pacient és atès amb un psicòleg que l’ajuda i el guia en vàries sessions setmanals. 

D’altra banda, existeixen uns grups d’autoajuda que formen un medi receptiu en el qual s’ofereix als afectats per l’ansietat molta solidaritat i recolzament. També es comparteixen experiències doloroses i els mitjans amb què les han superat.  A més a més, els grups es converteixen en referents socials, i d’aquesta manera augmenta la xarxa d’ajuda que tot ésser humà necessita, i en especial les persones amb ansietat.

Parlar ens ajuda a sentir-nos bé, ens fa més humans.

 

 

Share This:

Comments are closed.