T’interessa el PFI d’Imatge Personal?

Noia posant rul·los a un cap de maniquí

El PFI d’imatge personal és un programa que ofereix una segona oportunitat als estudiants que no han pogut obtenir l’ESO i que els permeti tornar a formar part del sistema educatiu, és a dir, la reinserció formativa. Un altre objectiu és la inserció laboral, on es pretén promoure l’ocupació i el suport a la creació de nous llocs laborals.

 

En el cas de la imatge, la competència general del perfil professional consisteix a aplicar tècniques d‘higiene, canvis de forma i color del cabell; tècniques bàsiques de maquillatge, depilació, manicura i pedicura. Sempre atenent al client i preparant els equips, materials i àrees laborals, operant amb la qualitat indicada i observant les normes de prevenció dels riscos laborals.

Alumna allisant els cabells amb l’assecador a una dona

Les assignatures, a les quals se’ls anomena mòduls, són quatre. En primer lloc, els mòduls específics de la professió, dividits en la preparació de l’entorn professional, el rentat i els canvis de forma en el cabell, els canvis de color en els cabells, els serveis auxiliars d’estètica (maquillatge, manicura i depilació) , atenció al client i la prevenció de riscos laborals.

En segon lloc, els mòduls de formació general, dividits en les estratègies de comunicació, l’entorn social i territorial, estratègies i eines matemàtiques i la incorporació al món professional. 

En tercer lloc, la formació en centres de treball i, finalment, un projecte integrat.

Estudiant fent pràctiques amb rul·los a un cap de maniquí

Les alumnes i els alumnes han de realitzar un projecte integrat a final de curs. Aquest treball engloba tots els coneixements que han adquirit durant el seu procés formatiu. A més, ha de buscar una persona que faci de model a la qual assessorarà i realitzarà diverses propostes de pentinats, maquillatge, manicura, depilació i color.

 Aquest projecte haurà de ser presentat a final de curs, pas a pas, amb fotos i una explicació escrita enfront dels seus professors i companys.

Nois i noies del PFI d’Imatge i Estètica fent pràctiques amb maniquins

Finalment, durant el curs , els nois i les noies fan una sortida a la fira professional de perruqueria i estètica, anomenada “Beauty”, situada a Barcelona, on poden veure les novetats d’aquest sector.

 

També, durant tot el curs, fan un “APS”, és un aprenentatge i servei que donen a la comunitat, en el cas d’aquest PFI d’imatge personal marxen cada quinze dies a una residència, la “Llar Amistat Pla d’en Boet”, de discapacitats físics i psíquics, i allà els tenyeixen, pentinen, depilen i maquillen.

 

Share This:

Comments are closed.