PFI: xerrada a l’Institut Guttmann i sortida a la Fundació Maresme

Els alumnes de PFI van anar a una xerrada els passats dies 10 i 14 sobre l’Institut Guttmann. També van anar a la Fundació Maresme per veure la manera d’organitzar-se de les persones.

 

Logo Institut Guttmann

Per una banda, l’Institut Guttmann és un centre terapèutic especialitzat en pacients paraplègics y tetraplègics. Un senyor va venir a l’institut per fer una xerrada als alumnes de PFI.  Els alumnes d’aquesta modalitat van escoltar la xerrada feta per aquest home amb cadira de rodes.

 

Noi i noia amb cadira de rodes fent un cop de mans

 

Aquest home els va explicar el canvi tan radical que va tenir a la seva vida als 17 anys, quan un dia anava en moto per veure a la seva novia i va tenir un accident. Aquest noi va quedar inconscient i els cotxes que passaven el van veure i van trucar a l’ambulància.

 

L’adolescent es va trencar cinc vèrtebres, quan ja era més conscient no volia que truquessin als seus pares perquè a la seva edat li agradava la festa, córrer amb moto per la muntanya fent carreres, etc.

 

Desprès de l’accident, l’home va quedar en cadira de rodes i va haver de superar-ho. Avui dia, es pare de dos filles petites i pot conduir el cotxe en cara que li costa pujar-hi.

 

En conclusió, el que va voler transmetre en aquesta conferència va ser que encara que la vida et posi pedres grans, has de continuar el teu camí i has de trobar la felicitat, encara que sigui dificil, per portar una vida més saludable i per fer feliç a la gent que t’envolta.

 

Logo Fundació Maresme

Per altre banda, la Fundació Maresme és una entitat d’iniciativa social sense ànim  de lucre que promou i impulsa la integració social y la millora de la qualitat de vida de las personas amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme y de les seves famílies.

 

Els adolescents de l’institut van anar a les instal·lacions d’aquest centre on van veure la seva organització i els seus centres. Els seus centres són:

 

En primer lloc, la SEFI és un Servei de Formació i Inserció.

En segon lloc, la CEO, Centre Especial Ocupacional, és un centre de treball.

Alumnes PFI escoltant al monitor

En tercer lloc, CDIAP és un Centre de Desenvolupament Infantil y Atenció Precoç del Maresme.

En quart lloc, escola l’Arboç és una escola d’educació especial de l’Arboç.

En cinquè lloc, SOI és un Servei Ocupacional d’ Inserció.

En sisè lloc,STO són Serveis de Teràpia Ocupacional.

En setè lloc, llars, residència i SASVI són serveis de llars, residència programes de suport a l’autonomia en la propi llar.

En vuitè lloc, residència i llar de Santa Maria.

Alumnes de PFI amb el nino representant de la Fundació Maresme

 

A més els nois i noies del PFI van veure els serveis que oferien: serveis de jardineria, neteja, manipulació i recollida selectiva de residus.

 

Finalment, l’objectiu és seguir treballant en la millora de la qualitat de vida de les personas amb discapacitat intel·lectual  i les seves famílies i desenvolupar una extensa red d’alianzas y amics que els porti a l’intercanvi i benefici mutu.

Share This:

Tags:

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.