Formació ePèrgam dels alumnes de PFI administratiu

Els alumnes de PFI administratiu col·laboren amb la biblioteca escolar del Peramàs per ajudar a catalogar els seus llibres i condicionar la seva biblioteca, ja que no tenen recursos humans suficients per a fer-ho, divendres van rebre una formació per part de la directora de la biblioteca Pompeu Fabra per començar a preparar les activitats i les intervencions a la biblioteca escolar del Peramàs.

 

L’evolució tecnològica i l’alt nivell de connectivitat dels centres educatius ens ha permès evolucionar cap a un nou programa de gestió de biblioteques, l’ePèrgam.

L’ePèrgam és una aplicació de gestió de biblioteques escolar que es basa en Internet, aprofitant els avantatges de la xarxa per fer la catalogació (accés a catàlegs col.lectius), consultant la línia dels catàlegs de les biblioteques. També disposa de funcionalitats per motivar l’ús de la biblioteca
per part dels alumnes, l’Internet facilita el manteniment tècnic de les dades bibliogràfiques i d’usuaris.

Les característiques tècniques són que l’aplicació és desenvolupada amb
Java(J2EE). L’ePèrgam resideix en el servidor de la XTEC i els usuaris de l’aplicaió la utilitzen des d’un navegador web de qualsevol estació de treball del centre, per utilitzar-la cal disposar d’una versó actualitzada del navegador, per exemple Google Chrome o Mozilla Firefox 1.0.6.

El Pèrgam ha estat l’aplicació utilitzada a les biblioteques escolars els últims 10 anys amb una acceptació molt positiva per part dels centres escolars, grups de treball de professorat (Bibliomèdia, Nucli de biblioteques escolars) i d’altres institucions que treballen en el tema de biblioteques escolars. 

Share This:

Tags:

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.