Taller de Sexualitat a 3r d’ESO

Els alumnes de 3r d’Eso van anar a la Ronda Prim el passat dia 10 de març per escoltar una xerrada i fer activitats que tractaven sobre sexualitat.

Aquest taller el van portar a terme dues monitores, una d’elles era l’Anna.
Pricipalment, el que volien transmetre les monitores és la importància de conèixer-se ells mateixos, , els seus gustos, la seva manera d’estimar, la seva personalitat, etc.

 

En primer lloc, la primera activitat la van realitzar quatre persones en grups de dos. Aquesta activitat consistia a aprendre a col·locar un preservatiu de manera correcte a un home, ho van practicar amb un objecte. Després de realitzar aquesta part de l’activitat van haver de comprovar si el preservatiu estava trencat inflant-lo d’aire o omplint-lo d’aigua. Si el preservatiu estava trencat sortiria l’aigua o l’aire per algún orifici del preservatiu.

 

Aquesta activitat s’ha de fer per comprovar si després de l’acte sexual el preservatiu s’ha trencat o ha estat intacte.

En segon lloc, van fer una segona activitat que consistia en separar als alumnes en grups de quatre persones. Més tard, les monitores els van repartir tres fotografies on apareixien diferents mètodes anticonceptius.

Després d’això, les monitores els van repartir un full a cada grup on havien de respondre el qüestionari que els apareixia i, a més a més, havia de sortir una persona de cada grup a classificar la fotografia escollida en una de les tres columnes que hi havia per escollir.

 

En conclusió, és molt important i vital donar aquestes xerrades als adolescents d’avui dia perquè en un futur prenguin prevenció a l’hora de realitzar l’acte sexual i no agafar malalties infeccioses i molt perilloses com el Sida, entre les moltes que hi ha, aquesta fins i tot et pot portar a la mort i avui dia no té cura. A més, si no busques un nadó és millor que es prevengui amb els diferents tipus d’anticonceptius.

Share This:

Tags: , ,

Comments are closed.