Una alumna de batxillerat voluntària a un camp de refugiats

Fa poc Alicia Muñoz, jove estudiant de batxillerat, va tornar de Grècia on va estar com a voluntària en un campament de refugiats, majoritàriament sirians El campament en el qual va passar un mes es troba a la ciutat de Tsaloniká , que és situada al centre del Golf Thermaic.

Per començar, com vas anar al camp de refugiats?
Vaig voler anar de voluntària amb dos de les meves amigues i ens vam començar a informar. Ens van donar a conèixer la oenegé Salam Cultural Musseum, i mitjançant aquesta vam poder arribar al camp i fer el voluntariat. Al principi repartia la roba als refugiats, els hi donàvem aliments, i més tard fèiem classes d’anglès als infants d’entre tres i set anys.

I què et va semblar tot allò? Va coincidir amb el que esperaves?
En certes coses no era tan dur com pensava, en altres coses, sobretot en el tema emocional no m’ho podia arribar a imaginar…Costa creure que molts d’aquests nens no podràn gaudir tant de la seva infància.

Els refugiats quin tipus de gent és?
Hi ha empresaris, de nivell d’economia mitjana-alta. Hi ha obrers. I hi ha de tot tipus de gent, però gairebé tots busquen anar a països que els  poden proporcionar normalitat, és a dir fer la seva vida normal. Molts d’ells busquen arribar a Alemanya, ja que actualment és un dels pocs països on acullen a més nombre de refugiats.

Per què vols tornar?
Dic a molta gent que vol anar-hi que no solucionarà res ell sol. Vas a fer una cosa puntual per ajudar a una persona en aquest moment del dia. I
això, per a mi, era valuós també. No soluciones res a nivell general, però a nivell individual jo em sento útil.

Share This:

Tags:

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

Comments are closed.