L’autora de “Serena” visita l’institut

Dolors Garcia i Cornellà

Els alumnes de secundària d’aquest centre van gaudir de la xerrada que ens va proporcionar l’escriptora Dolors Garcia i Cornellà amb la seva obra “Serena” el passat divendres 28 d’Abril.

 

Dolors Garcia i Cornellà va néixer a Girona l’1 de juny de 1956. És una escriptora espanyola de literatura infantil i juvenil. Gairebé totes les seves obres han estat escrites i publicades en llengua catalana. Escriu llibres de literatura infantil i juvenil.

 

Dolors Garcia y Cornellà va rebre el 32é Premi Enric Valor de l’editora Nuria Sendra y l’alcalde Josep Almenar.

 

“Serena”, l’obra que ens ve a explicar la seva autora, narra una història que succeeix l’any 1428. La Serena viu a Barcelona amb la mare i les seves germanes. Treballen molt per poder pagar el rescat del pare, captiu dels pirates.

 

Però el dia de la Candelera, mentre són a l’ofici de Santa Maria del Mar, un terratrèmol sacseja la ciutat. A la mare de la Serena li cau una pedra al cap i mor, i la noia queda sola amb sis germanes, la més petita acabada de néixer.

 

La Gelvira, una llevadora amiga de la família, l’ajuda a ocupar-se de les germanes, li ensenya l’ofici de llevadora i l’anima cada vegada que la noia s’enfonsa i pensa que no se’n sortiran. La Serena ha de fer front a moltes situacions adverses, però la família va tirant endavant, i de mica en mica les coses milloren.

Share This:

Tags: , , ,

Comments are closed.