Romeria Rociera de Mataró 2017

Fa un parells de setmanes va tenir lloc la “Romería Rociera” de Mataró aquest any 2017.  Després de tot un any esperant  la festa, tota la gent va poder disfrutar-la durant dos  caps de setmana.

Aquesta “Romería” va començar el dia 13 de maig donant pas al trasllat en processó a la Verge del Rocío que sortia de la “Casa Andalucía” acompanyada de música. Va continuar la festa el dia següent, el diumenge. Primer es va celebrar una misa rociera a la parròquia de Maria Auxiliadora oficiada pel rector de la mateixa, Jordi Espí, i cantada pel “Coro Rociero”. Més tard va haver una processó que sortia de la parròquia fins la plaça d’Andalusia on van actuar els quadres de ball de les entitats col·laboradores i l’elecció de les Rocieres i Dames d’honor de la “Romería 2017”.

El segon cap de setmana va començar amb una acampada de tots els “romeros” en el Parc Forestal on va continuar la festa el dissabte 20 de maig amb actuacions de diferents quadres de ball i de diferents escoles de ball com ara els quadres de ball de la “Casa d’Andalucía de Mataró”, l’escola de ball “Susana Salvador” i el grup flamenc “CON OTRO AIRE”.

Pujada al Parc Forestal

Es va acomiadar la festivitat i la “Romería” d’aquest any el diumenge 21 amb una concentració rociera i amb l’ofrena floral a la Verge del Rocio que es va fer a la plaça d’Andalusia. Més  tard es va continuar amb la sortida en romeria fins el Parc Forestal de diferents maneres; caminant, ballant, a cavall o van seguir el ritme de la gent dels quadres de ball que guiaven la sortida. Després d’això es va fer la misa rociera també al Parc Forestal que va ser oficiada pel rector Jordi Espí i va ser acompanyada per “El Coro Rociero”. Finalment es va fer un festival de ball andalús on va participar la Casa d’Andalusia de Mataró, la A.C.C Hdad., La Armonia i la Casa Cultural Sabor Andalús.

L’ambient que es va viure durant els dos caps de setmana de la “Romeria Rociera” va ser de festivitat, d’alegria, una sensació de que la gent volia passar-s’ho bé cantant i ballant, molt d’art i sobretot molta passió i sentiment per la Verge del Rocio ja que trobaven sempre un moment per cantar-li i per fer-li ofrenes.

Un esdeveniment que s’ha de viure al menys una vegada a la vida.

Share This:

Tags:

Comments are closed.