Xerrada a la biblioteca Pompeu Fabra

Biblioteca Pompeu Fabra

El passat dimarts 9 de maig els alumnes de primer de batxillerat van assistir a una xerrada a la biblioteca pública Pompeu Fabra. La finalitat d’aquesta xerrada era informar els alumnes sobre el treball de recerca que hauran de dur a terme durant l’any vinent, quan estiguin cursant segon de batxillerat.

Tot començar, la Isabel, la dona que es va encarregar d’explicar-ho tot, es va presentar i va dir de què tractaria la sessió.

Va explicar alguns recursos que poden fer servir els alumnes per a tenir una recerca més fiable i segura a l’hora de buscar informació sobre el seu treball de recerca. Però per començar, va explicar com escollir un tema per al treball de recerca i com explicar-lo a l’hora de redactar la proposta. Van poder veure alguns exemples de treballs de recerca els quals havien estat guanyadors d’alguns premis i per tant podríem trobar un bon exemple per treballar. Van veure l’estructura del treball: portada, sumari, introducció, cos del treball…i totes les diferències que hi ha entre aquests termes, que encara que els alumnes pensaven que eren molt semblants, van poder esbrinar que no ho són i que cada part del treball és tant important com qualsevol altre.

Molts cops els joves no sabem molt bé on buscar informació ja que avui dia gairebé tothom pot editar informació d’internet i no sempre és fiable i bona. Així doncs, els va donar alguns consells molt pràctics que poden utilitzar durant el treball. Per exemple, ens va donar alguns noms de diccionaris en català en el qual podem buscar sinònims, antònims i un munt de significats. A més va mostrar algunes pàgines web per buscar documents especialitzats, articles de revista, de diaris i molts més recursos.

Per últim, he preguntat a alguns alumnes  l’ opinió sobre la sessió de la Pompeu Fabra. Tots ells estaven d’acord en que la xerrada els va servir per enfocar millor la seva proposta i al mateix temps per saber on i com buscar informació mes segura a l’hora de treballar.

Share This:

Tags:

Comments are closed.